NB Nyhetsbyrån

Snillen spekulerar…

88D15B9B-2305-425C-BB9E-FF9EB0D34893

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-12-05

Elen är rekorddyr i Sverige och även i andra delar av Europa, som Tyskland. Detta beror på att kärnkraften läggs ned samtidigt som det inte finns något likvärdigt energisystem att ersätta den med. Tillgången/utbudet minskar, efterfrågan ökar. Då stiger priserna på elmarknaden.

Vänstern och deras handgångne – de som har skapat denna skeva marknad där vissa delar av utbudet förbjuds så att priserna pressas upp – låtsas sedan att det är marknaden som driver upp priserna. Man säljer elen där man får mest för pengarna.

Det ”roliga” i sammanhanget är ju att det där är ett narrativ som hela vänstern har anammat. Och det stämmer ju – men man berättar alltså bara halva historien. Eftersom vi alltså lägger ned effektiv energiproduktion och bygger ut ineffektiv, blir elen dyr, då tillgången minskar trots att efterfrågan ökar.

Ibland undrar man om de där vänsterfigurerna faktiskt förstår sammanhanget eller helt enkelt bara rapar upp ett narrativ som en mer slipad socialist har tänkt ut för att kunna ge en känga åt kapitalismen…

Samtidigt som politikerna själva alltså fördärvar marknadsfunktionerna – och tvingar oss att betala mer för elen. Och dessutom sedan skyller allt på kapitalismen…

Någonstans vill man ju gärna att det skall finnas en tanke – även om den är totalt knasig. Men vi undrar ändå om det gör det. Det där vänsterhärket begriper nog helt enkelt inte bättre. De är oförmögna att göra en konsekvensanalys…

De flesta av oss andra begriper bättre. Och vi ser tydligt hur vänstern – den röd-röda liksom den röd-gröna – håller på att bryta ned våra tidigare väl fungerande samhällen och skapar ett kaos.

Måtte nu detta faktiskt resultera i att vi slänger ut dessa fördärvande politiker, när vi har chansen. Deras dumhet eller vad det nu handlar om är helt enkelt en fara för vårt samhälle!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021