NB Nyhetsbyrån

Socialdemokraterna sviker våra pensionärer

6DAD29CE-73C1-48E4-953E-F33D43B5D93E

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-05-20

Socialdemokraterna har år efter år svikit våra svenska pensionärer. Men nu lackar det mot val – och då är alla pensionärer viktiga igen! Man lovar höjningar – men ligger ändå långt efter de förbättringar som Sverigedemokraterna utlovar. Men så – mitt i alla ”generositet” – tar man tillbaka det man har givit. 

Med Socialdemokraternas förslag räknar men med att drygt en miljon pensionärer får det litet bättre. Men differensen mot Sverigedemokraternas förslag är ändå enorm: Med SD:s politik får 2.300.000 pensionärer mer pengar på kontot. Det är alltså en dryg miljon pensionärer som inte får några förbättringar alls med sossarnas förslag.

Men Socialdemokraterna kände sig nog ändå glada och nöjda och tyckte att de hade gjort något bra. De hade dock inte mer än hunnit gå ut och lova förbättrade pensioner förrän de tog tillbaka med andra handen.

Nu har sosseregeringen gått ut med att pensionsåldern skall höjas med ett år 2023. Den kryper alltså stadigt uppåt. Trots massinvandringen, som skulle rädda våra pensioner, var det ju sagt…

Men Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi – ni vet den lille killen som alltid går med färdigknuten fluga – tycker att folk gott kan jobba litet mer. För sossepolitiken kostar pengar. Bland annat skall vi ju pytsa ut runt 50 miljarder årligen i bistånd…

Socialdemokraterna gör numera inte mycket för Sveriges pensionärer. Vi minns alla hur Göran Persson klådde åt sig pengar från pensionsfonderna. Därför kommer knappast sossarnas nya pensionärsblåsning som en överraskning. Den har pågått under decennier.

Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet sätter sig emot en höjning av pensionsåldern, men annars har de övriga partierna i riksdagens socialförsäkringsutskott sagt ja till sossarnas föreslagna höjning av pensionsåldern.

Sverigedemokraterna menar att ett senare pensionsuttag bör tas ut efter positiva incitament, inte efter statligt tvång. SD anser också att höjda pensioner kan finansieras genom att man sparar in på bland annat migrationsområdet.

Detta är ett sorgligt kapitel. Varför plockar sossarna och lille Shekarabi pengarna från våra gamla? Ja, man behöver dem förstås för att mata hundratals miljarder år efter år till andra länders medborgare. Vi tar det igen: Runt 50 miljarder i bistånd per år!

Om alla dessa pengar istället hade stannat i Sverige, hur hade svenska pensionärer haft det idag? Ganska bra, skulle man gissa!

Shekarabi tillhör det gäng som har brutit ned Sverige och i själva verket håller på att ruinera våra pensionärer. Samtidigt som de spyr sin galla över dem som vill skapa en dräglig tillvaro för våra äldre.

Det är Shekarabi och hans sossekompisar som har trasat sönder Sverige och gjort att äldre inte vågar gå ut. Att äldre tvingas flytta från sina hem på grund av skyhöga elräkningar. Att äldre ligger sömnlösa på grund av de sossepriser på exempelvis el och drivmedel som vänsterregeringen har skapat.

Och nu kommer nästa smäll mot pensionärerna: Man ger litet grand med ena handen och sedan plockar man tillbaka med den andra. Så typiskt sossarna. Shekarabi och hans sossekompisar skall bort från makten senast i september! Det vore det absolut bästa för våra svenska pensionärer.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021