NB Nyhetsbyrån

Sossarna tvärvände i panik

61D8F830-9DE0-43A2-8194-1217C74EE922

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-01-12

Partiledardebatten fick en oväntad vändning. Magdalena Andersson och Socialdemokraterna tvärvände i panik då det gällde elpriserna. Dessa höll på att sänka regeringen fullständigt. De kommer att bli en valfråga.

I oktober gick Sverigedemokraterna ut och krävde, att konsumenterna skulle kompenseras för de rusande elpriserna. Sedan följde Moderaterna efter. In i det längsta stretade dock Socialdemokraterna emot.

Energiministern Ygeman och hans efterträdare Farmanbar hävdade – mot bättre vetande – in i det längsta att Sverige hade låga elpriser.

Tillslut fick Socialdemokraterna vika ned sig. Men landade bara på en kompensation om maximalt 2.000 kronor per månad i tre månader. Småsmulor för dem som drabbas av räkningar på tiotusentals kronor varje månad.

Staten tar ut en stor andel skatt och sedan skatt på skatten då det gäller elpriset. Finansministern tjänar på att vi får skyhöga räkningar. Men tillslut insåg till och med S att detta blev en black om foten.

Nu får vi se vad sossarnas panikåtgärder leder till. I verkligheten. Inte bara vad Magda Andersson snackar om i riksdagen för att rädda opinionssiffrorna.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021