NB Nyhetsbyrån

Sossarnas taktikspel utsätter Sverige för stor fara

BACA6E94-C1F2-48EE-A228-E770EC1D7A7F

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-06-04

Så här är det alltså: Eftersom Andersson vet att Annie Lööf är fullständigt uppblåst av ”ansvarstagande”, hotar hon – vilket egentligen är helt orimligt – med att kasta in handduken för hela regeringen om Morgan Johansson petas av riksdagen. 

Det hade varit enkelt och rimligt att sparka oduglingen Johansson, under vars åtta år som justitieminister Sverige har exploderat i kriminalitet. Sedan hade Andersson kunnat sitta kvar till valet. Men sossarna är mästare på taktikspel och de vill klamra sig fast vid makten. Till varje pris.

En tidigare Turkiet-ambassadör menar sedan, att det äventyrar Sveriges säkerhet om det ”framkommer” att Sveriges regering är helt beroende av den nyckfulla Amineh Kakabaveh.

Magdalena Andersson har gjort sig helt beroende av Kakabaveh, som kan diktera svensk politik och med en knapptryckning avsätta Sveriges regering om hon har lust. ”Om det framkommer” skall alltså översättas med att det är ”helt sant”.

Magdalena Andersson skall nu blidka en kurdisk kommunist för att rädda oduglingen Morgan Johansson. Centern har hon redan som i en liten ask. De tycker visserligen också att Johansson är en odugling, men inte tillräckligt oduglig för att sparka…

Och i potten ligger Sveriges säkerhetspolitik och storturken Erdogan som vägrar att låta Sverige gå med i NATO, eftersom vi skyddar terrorister.

Så går det när man är så maktlysten att man är beredd att bygga sitt pampiga maktpalats på vilket gungfly som helst. Så går det när man sätter den egna makten framför Sveriges väl.

Det finns många skäl till att sossarnas opinionssiffror borde slå i botten – inte stiga som de nu verkar göra. Bara taktikspelen som har försatt Sverige i värsta tänkbara säkerhetspolitiska situation borde diskvalificera Magda och hennes regering att någonsin mer få ta makten i vårt land.

  1. Christopher Jarnvall

Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021