NB Nyhetsbyrån

(S)panien spenderar svenska slantar…

97C43528-4AA5-4332-8353-9118D706EADD

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-10-15

Vänsterregeringen i Spanien vill ge alla ungdomar en ”Coronabonus” för kulturändamål på motsvarande 4.000 kronor, som de kan spendera som de vill – på TV-spel till exempel. Generöst av Spanien – att dela ut våra pengar!

Dock – skall sägas – får pengarna inte användas till att gå på tjurfäktning. Alltid något…

Totalt skulle det röra sig om cirka två miljarder, pengar som Spanien – en nettomottagare av EU-pengar – egentligen inte har. Men vi nettobetalare, som Sverige, betalar snällt.

I våras röstade de flesta partierna i riksdagen (dock inte SD och V) för att Sverige skall pytsa ut 150 miljarder i EU-stöd de kommande åren till bland annat Spanien. Så att deras ekonomi kan hämta sig efter Corona…

Spaniens ekonomi hämtade sig fort, uppenbarligen.

Här i Sverige har vi inte möjlighet att ge våra unga en bonus på 4.000 kronor. Vi har inte ens pengar till våra egna pensionärer längre. Det är den här typen av agerande hos nettomottagarna i EU som får även inbitna EU-vänner att tvivla på unionen…

Spanien borde spara och gneta och deras socialistregering skall – på ren svenska – ge f-n i att köpa röster för svenska skattepengar!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021