NB Nyhetsbyrån

Sprängdåd mot villa i Sävsjö

polis5

Fredrik Antonsson

- Publicerad 2019-10-18

En villa i småländska Sävsjö utsattes natten till fredagen för ett sprängdåd. Fastigheten fick kraftiga skador men ingen person ska ha skadats fysiskt vid explosionen. Nationella bombskyddet har skickats till Sävsjö för att undersöka brottsplatsen.

Vid 01-tiden natten till fredagen larmades polis och räddningstjänst till en villa i Sävsjö. En kraftig explosion hade då inträffat vid villan, och stora skador hade uppstått på fastighetens fasad och entrédörr. Under natten kallades Nationella bombskyddet till Sävsjö för att assistera lokal polis i utredningen.

Ingen person skadades fysiskt vid sprängdådet, men de två personer som fanns i villan vid explosionen ska ha chockats svårt. Vittnen ska ha sett misstänkta personer fly från platsen i anslutning till explosionen.

Polisen utreder nu händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. På fredagsmorgonen var ingen person gripen som misstänkt för brottet. Det är ännu okänt om det har funnits en hotbild mot de boende i den sprängda villan.

Fredrik Antonsson


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021