NB Nyhetsbyrån

Starkt framåt för Sverigedemokraterna i opinionen

027C5511-3F2D-4BDD-BAF6-09598571BB14

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-05-13

En ny mätning från Infostat, gjort under maj, visar att Sverigedemokraternas siffror rusar uppåt. Många sätter de nya siffrorna i samband med den senaste tidens våldsamma islamistiska korankravaller.

Sverigedemokraterna ökar med tre procentenheter (+3,0) och ligger nu med sina 21,0 procent nästan jämsides med Moderaterna, som backar 0,6 till 21,3.

Socialdemokraterna backar stort med nästan fyra procentenheter (-3,9) och hamnar nu på 27,7 procent. Även Vänsterpartiet backar rejält. Däremot ökar såväl Miljöpartiet som Kristdemokraterna och Liberalerna.

De nya siffrorna visar att det konservativa blocket har ett mycket tydligt övertag över vänsterblocket inklusive Centern. Detta övertag finns oavsett man räknar in Miljöpartiet och Liberalerna (båda under spärren) eller ej.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021