NB Nyhetsbyrån

Startar helgen med en whisky

5A7EE18E-6592-4004-A573-C14D338FB1CA

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-08-26

Då var det fredag igen och dags att öppna veckans vinare. Hittade ett par fina från Nya världen – USA och Argentina – på tillfälliga sortimentet. Men först ett intro: Det blir en whisky och det kan passa bra. Just ikväll känns det som att sommaren är över…

En Loch Lomond Madeira Cask. Sparsam rökighet. Smak av bland annat honung, vanilj, torkad frukt och apelsin. En mjuk och behaglig whisky. Enkel. Inget för konnässören kanske, men fin att smutta på en mulen fredagkväll.

Whiskyn, en single malt, gör sig bra med några droppar vatten. Ju finare dryck, desto mindre vatten. Den här får sig en skvätt till. Den har nummer 530 på Systembolaget och kostar 299 kronor. En enkel men god wirre, tycker jag. En bra variation till fredagsdrajjan.

Det här blev gott. Slog mig ned på verandan och det blev ett par whisky och jordnötter. En klassisk kombination, men man får passa sig så att man inte sitter i närheten av jordnötsallergiker. Det gör jag inte ikväll.

Finvinet jag hade tänkt ta upp ur källaren får bli kvar där ett tag. Det kan lätt bli för mycket av det goda och det börjar bli sent. Kanske blir det istället något litet plock och en öl framför TV:n. Vinet sparar vi till en annan kväll.

Skål och god helg! 🙂🇸🇪

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021