NB Nyhetsbyrån

Stenkastare under korankravallerna utvisas inte

5B9BDA45-FD25-4358-98B4-E69647D34FB8

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-06-27

Fyra stenkastare döms nu för grovt brott mot blåljuspersonal, vilket kan ge livtids fängelse. De kommer dock undan med fyra till 5,5 års fängelse. Samtliga har erkänt. En irakisk medborgare slipper undan utvisning. Han ser inte heller att hans stenkastning skulle vara ett brott.

I domen konstaterar tingsrätten, att man inte kan döma irakiern till utvisning, trots att irakierna har ett utvisningsbeslut på sig sedan tidigare. Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Tobias Andersson anser att detta fel. Han vill se över lagstiftningen så att denna typ av brottslingar skall kunna utvisas.

Andersson påminner också om att en tidigare stenkastare endast dömdes till några månader för stenkastning i Norrköping under korankravallerna. Tobias Andersson är nu rädd att de låga straffen blir prejudicerande. Det handlar om individer som inte skall vara i Sverige och som har försökt mörda svenska poliser.

Christopher Jarnvall

Lyssna till inslaget:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021