NB Nyhetsbyrån

Svenska Kyrkan attackerar nya regeringen från vänster

F6A9EA83-D5BE-4539-8FDC-57D09CEC394B

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-10-31

Biskopen i Växjö, Fredrik Modeus, är bror till nye ärkebiskopen och dessutom en tillskyndare av islamismen i Växjö via moskébyggen. Han riktar nu också skarp kritik mot det s k Tidö-avtalet, den nya konservativa regeringens manifest.

Det strider mot kristen grund. Det hävdar biskopen i en intervju i Sveriges Radio. Och det är väl heller inte så märkligt att han får utrymme i en radiokanal som gärna släpper fram aktivister som ägnar sig åt krypskytte mot den nya regeringen.

Faktum kvarstår – trots vänsterns aktivister i Svenska Kyrkans ledning: Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna har undertecknat Tidö-avtalet. Avtalet är basen för den folkvalda majoriteten i Sveriges Riksdag.

Inte heller Socialdemokraternas partiledare verkar ha något att invända mot de delar i Tidö-avtalet som strider mot biskopens definition av kristen grund. Snarare har S försökt ta åt sig äran och hävdat att Tidö-avtalet bara fullföljer det paradigmskifte som Löfvens regeringar inledde.

Svenska Kyrkan är alltså numera tydligen mest en kyrka för vänsterpartister, miljöpartister och woke-centerpartister. Den har inte ens 20 procent av Sveriges befolkning bakom sig, som opinionsbildaren Hans Thannerstig konstaterar i ett inlägg på ämnet.

Det är inte förvånande att folkvandringen från en sådan kyrka ledd av vänsterns aktivister har förlorat mängder av medlemmar varje år. I synnerhet sedan olyckan Antje Jackelén blev ärkebiskop. Det är så att man funderar på att checka ut själv – trots att Kyrkan behöver alla goda krafter.

Det finns trots allt en del grupperingar som kämpar inifrån. Problemet är att de inte hörs eller syns särskilt mycket. De är som alla offentliganställda rädda att förlora jobbet. Vi får innerligt hoppas att de en dag tar över, återtar Kyrkan och trycker bort vänstern.

Christopher Jarnvall

Bild: Wikipedia


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021