NB Nyhetsbyrån

Sverige är ingen utbytbar ”plattform” – lär av Polen!

D4F454BD-242E-4903-A2E8-FE867AE791CA

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-01-16

Låt oss hoppas att försvarsviljan är god nu, då Sverige förstärker Gotland inför den ryska aggressionen mot Ukraina – och indirekt mot Sverige, NATO och andra vänner till regeringen i Kiev. Sverige är värt att försvara. Mot yttre fiender och inte förfall.

Härhemma har vårt land tillåtits balansera på ruinens brant ganska länge nu. I drygt sju år har det suttit vänsterregeringar som ”inte har sett det komma” och låtit Sverige – vårt en gång så fina land – falla ned i källaren.

Vi har inget energisystem som håller, eftersom Socialdemokraterna har låtit Miljöpartiet ha sin lekstuga. Vi har en brottslighet som växer, eftersom sossarna ”inte såg det komma”. Vi är en visa internationellt och framhålls som ett land som har misslyckas.

I takt med detta ger många upp och flyttar. Till varmare länder. Till länder som fungerar bättre. Till länder där man tar itu med problemen, inte tjatar om ”utmaningar” som något snille till spindoktor kommit på för att det skall låta bättre.

En majoritet av väljarna 2018 ville ha en annan politik än den regeringen Löfven presenterade 2014-18, då Sverige översvämmades av en folkvandring vars like vi aldrig har skådat. Och då konsekvenserna av en släpphänt migrationspolitik också bl a visade sig i islamisten Akilovs terrorattentat i Stockholm.

Ändå  kan socialdemokraterna fortsätta regera genom listiga upplägg med andra partier. Det blir helt enkelt för mycket för många av oss, som genom skatter och avgifter bär upp Sverige. Man packar och flyttar. Det spär dock på bördan för oss som stannar kvar.

Men vi gör det, för lämnar vi Sverige är vårt land ohjälpligt förlorat till bortskämda dumbommar i politikerkåren och deras skyddslingar. Om vår egendom invaderas av huliganer som våra söndercurlade och naiva barn har bjudit in, sticker vi väl inte från hus och hem?! Vi rensar kåken och tomten och markerna från inkräktare och gratisätare!

Av någon outgrundlig anledning lyckas ändå Socialdemokraterna öka i opinionen, trots att de har sänkt Sverige. Kanske ökar de för att de plockar det ena förslaget efter det andra från Sverigedemokraterna och Moderaterna. Kanske är folk bara aningslösa. Men det är aldrig försent att vända utvecklingen.

Låt oss ta exemplet Polen. Landet delades mellan Preussen, Österrike och Ryssland på 1700-talet och kunde slutligen återförenas efter Första världskriget. Efter drygt hundra år av främmande ockupation. Den ryska delen – den största – var hopplöst efterbliven jämfört med preussarnas och österrikarnas områden. Men det gick att samla polackerna igen. Också efter katastrofen och ockupationen 1939 och femtio år framåt.

Många sade, att det var sista chansen 1918 att återförena landet. Några decennier senare hade det inte gått. Men kunde polackerna efter 125 år av förtryck, motstånd och krig åter samla sig, vore det väl tusan om vi svenskar skall ge upp efter några mandatperioder – trots att rena knaspartier har suttit vid makten?!

Nu skall vi se till att samla styrkorna på Gotland för att visa ”lede fi” att han får hålla sig på sin sida om Östersjön. Och vi skall samla oss för att slänga ut sossarna ur kanslihuset 2022 – och Miljöpartiet ur riksdagen. Och går det inte då – så tar vi nya tag 2026.

Ge inte upp! Det är aldrig för sent att rädda vårt Sverige! För Sverige är mer än bara en utbytbar plattform!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021