NB Nyhetsbyrån

Sverigedemokraterna rusar uppåt i opinionen

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-06-27

Sverigedemokraterna rusar uppåt i senaste Sentio-mätningen. Man går förbi Moderaterna och blir näst största parti efter Socialdemokraterna. SD:s ökning är 1,7 procentenheter och man hamnar nu på 21,1 procent. Moderaterna ökar också och lägger sig på 20,9.

Det verkar som om Kristdemokraterna har lämnat väljare till både SD och M och även till Liberalerna, som ökar ordentligt. Johan Pehrson-effekten syns.

Socialdemokraterna tappar en procentenhet och Miljöpartiet backar också rejält och ligger en bra bit under spärren till riksdagen. Det verkar som om Centern och Vänsterpartiet har fått röster från S och MP. Centern betraktas numera förmodligen av de flesta som ett vänsteralternativ.

Väljarna börjar nu också se effekterna av regeringens politik, samtidigt som fokus flyttas från kriget i Ukraina till inhemska valfrågor: Köer till passpolisen, köer på flygplatsen, rusande elpriser, skyhöga drivmedelspriser. Och inte minst det växande gängvåldet.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021