NB Nyhetsbyrån

Tung tysk socialdemokrat får plikta för Putinkontakt

58CE6F94-FD82-4FA4-984A-AE9FB35BE4E5

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-05-22

Bråket mellan Sverige och Turkiet fortsätter. Turkiet vill att Sverige utlämnar vissa kurder med misstänkta terroristförbindelser. Socialdemokraterna såg till att skaffa sig stöd av den politiska vilden Amineh Kakabaveh för att få stöd i kammaren, vilket nu ger säkerhetspolitiska konsekvenser för Sverige.

I USA forsätter vissa dela av den progressiva liberalvänstern att ställa till problem i förvaltningen och politiken. En systerdotter till Marine Le Pen har gått in i ett konkurrerande högerparti – vilket kan ge Le Pen problem. Eller så stärker familjen därigenom sina positioner.

Tysk media är betydligt mer rak och uttalad än svensk media och en tidning som Bild kan innehålla allt från tunga politiska reportage till kändisskvaller och erotik. Socialdemokraternas tidigare förbundskansler Schröder berövas sina förmåner p g a sina Putinförbindelser.

Christopher Jarnvall

Lyssna till inslaget:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021