NB Nyhetsbyrån

Ung ukrainska våldtagen av MENA-migranter på förläggning

178EA227-3265-4CA2-AF10-34A26B039579

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-03-15

En 18-årig ukrainska våldtogs på en migrantförläggning i tyska Düsseldorf. Förövarna var en 37-årig irakier och en 26-årig nigerian. Om detta skriver den tyska tidningen Bild, som konstaterar att dådet gör politikerna chockade och upprörda.

Brottet begicks ombord på en flodpråm som delvis används som migrantförläggning. Där vistades förutom ukrainska flyktingar även migranter med ursprung i andra länder. Samt betalande gäster. De båda våldtäktsmännen skall dock ha haft ukrainska pass. Polisen skall nu utreda hur de kom över de ukrainska passen.

Den tyska polisen konstaterar att man nu skall sätta in alla resurser för att förhindra liknande dåd. Hårda och snabba straff med utvisning som följd är det enda straff denna typ av våldsmän begriper, menar en polischef Bild har talat med.

Bild skriver, att gränspolisen längs NATO:s och EU:s gräns mot Ukraina allt oftare stöter på män från exempelvis Afrika.

Christopher Jarnvall

Bild: Sveriges Radio


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021