NB Nyhetsbyrån

Ungdomsgäng störde flickmatch i innebandy – spottade på och hotade idrottsföräldrar

innebandy4

Fredrik Antonsson

- Publicerad 2019-10-19

Polisen fick rycka ut till en innebandymatch för yngre flickor i södra delen av Uppsala. Ett stökigt ungdomsgäng som vägrades tillträde till idrottshallen hotade idrottsföräldrar, och spottade en förälder i ansiktet. Den arrangerade klubben berättar att man har haft så stora problem med ungdomsgänget under en längre tid att man nu har svårt att hitta frivilliga föräldrar som kan agera som matchvärdar i hemmahallen.

Vid en innebandymatch för yngre flickor i Sävja kulturcentrum uppstod tumult när ett stökigt ungdomsgäng försökte tränga sig in i innebandyhallen. Då gänget hade hånat spelare, föräldrar och ledare dagen innan hade man beslutat att vägra gänget tillträde till hallen under förra söndagen. När ett antal idrottsföräldrar agerade för att stoppa gänget från att komma in hotades dessa av ungdomarna, som hotade med vandalisering och våld.

En förälder spottades i ansiktet av en av ungdomarna, samtidigt som man från ungdomarnas sida försökte sparka ner de idrottsföräldrar som agerade dörrvakt. Stämningen blev enligt uppgift mycket hotfull och polis larmades till platsen, då ungdomsgänget fortsatte att bete sig mycket utåtagerande utanför idrottshallen.

Vid polisens framkomst kunde man snabbt identifiera ungdomsgänget, som fortfarande rörde sig i närområdet. Det har vid upprepade tillfällen varit stökigt runt innebandymatcher och träningar i Sävja kulturcentrum. Problemen har varit så stora att det nu börjar bli svårt för innebandyklubben att få föräldrar att ställa upp som match- och hallvärdar.

Fredrik Antonsson


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021