NB Nyhetsbyrån

Vansinnesdåd på äldreboende på Nykvarn – sex skadade

polis5

Fredrik Antonsson

- Publicerad 2019-10-27

Sex boende skadades vid ett vansinnesdåd på Lugnets äldreboende i Nykvarn. En äldre man boende på äldreboendet greps på plats av polis, och misstänks nu för sex mordförsök. Samtliga skadade fördes till sjukhus.

Flera polispatruller och ambulanser larmades under natten till söndagen till Lugnets äldreboende i Nykvarn, väster om Södertälje. En av de boende hade då fått tag i ett tillhygge som användes för att attackera andra boende.

Personal försökte avbryta vansinnesdådet men fick enligt uppgifter avbryta försöken och invänta polisens ankomst. Under tiden hann mannen skada sex boende, mer eller mindre svårt. Vid polisens ankomst greps den äldre mannen, och han misstänks nu för sex fall av försök till mord.

Ambulanser från södra Stockholm kallades till platsen och de skadade fördes till olika sjukhus för vård. Nykvarns kommun har mobiliserat sitt kristeam för att omhänderta personal, boende och anhöriga.

Fredrik Antonsson


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021