NB Nyhetsbyrån

Vänsteraktivister stormade moské

AACC91BB-F76D-4ED9-B5EA-0E38FCFE7766

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-12-19

Den 13 december var det kravaller i tyska Leipzig. Det var Antifa (AFA), alltså vänsteraktivister, som angrep en turkisk moské. Polisen tog en mängd aktivister efter det att de hade förorsakat stor skadegörelse. Vänstern menade att det inte far en religiös byggnad man angrep utan en fascistisk turkisk institution.

Den turkiska institution som  ligger bakom moskén har tydliga kopplingar till Erdogan och den har förgreningar ut i tyska myndigheter. Vi ser liknande institutioner i islamistiska ”kulturföreningar”. I Frankrike har ett par yngre män gripits för förberedelse till terrorbrott. De planerade att döda människor på en julmarknad.

I USA fortsätter vänstern att kriga mot julen. Man vill inte ha julkort med ”Merry Christmas” på, utan man vill istället skriva ”Happy Holidays” för att inte ”kränka” eller ”exkludera”. Joe Biden har också fått ytterligare smäll på fingrarna – av Högsta Domstolen. I övrigt sänker sig julstämningen över såväl Tyskland och Frankrike som den anglosaxiska världen…

Christopher Jarnvall

Lyssna på samtalet:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021