NB Nyhetsbyrån

Vänsterns kvardröjande mikrofoner…

236105C3-C24C-4616-9C38-353590DED048

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-10-23

Vi har otroligt mycket som måste göras… Jag lyssnade nyligen på en tjänsteman vid det numera återuppståndna Psykologiska Försvaret. En viktig institution som bl a skall vederlägga fiendens propaganda och ge den egna sidan en korrekt bild. 

Hon talade om ”narrativ” – vi kan kalla det vandringssägner, rena lögner eller i vissa fall bara förvridna sanningar – som sprids. Det började vettigt: Islamisternas attack mot svenska myndigheter, för att de skulle kidnappa barn. Ett klockrent narrativ, som tyvärr en del andra aktörer också har hakat på.

Men sedan lyfte hon fram elkrisen som ett ”narrativ”, underblåst av främmande makt. Ja, så klart just elkrisen är ju öppet mål för ryssen eller vem det nu vara månde. Vänstern i Sverige har verkligen klantat till det. Så till den grad att Svenska kraftnät har varnat för att man kan behöva stänga av periodvis i vinter. Det blir kallt och svart!

Elkrisen är inget ”narrativ”. Tyvärr. Fråga människor som hotas av personlig konkurs med månadsräkningar på tiotusentals kronor. Eller företag som slår igen eftersom kalkylen ha kraschat. Eller fråga för den delen Svenska kraftnät. Så varför lyftes just detta fram? Ja, man kan väl spekulera…

Min snälla tolkning var väl att hon blott och bart konstaterade att just denna typ av kriser utnyttjas av lede fi – även om de är självförvållade. Precis som migrationskrisen. Men min kanske mer realistiska och litet luttrade tolkning var: Här dröjer sig en av vänsterns megafoner kvar i en av försvarets viktigaste delar. Jag kan förstås ha fel, men jag undrar det…

Jag insåg faktiskt åter hur oändligt mycket jobb som ligger framför oss. I riket, i regioner, i kommuner…

Det var därför jag engagerade mig politiskt. Vi behöver bra människor i politiken. Jag fostrades delvis i en militär anda där mantrat var: Vi ger aldrig upp! Jag tycker att det är rätt – och det vill jag förmedla till alla vänner och bekanta och andra jag kommer i kontakt med: Vi ger aldrig upp!

Så alla som funderar: Skippa planerna på att sticka, fly fältet, emigrera, eller vad vi nu kallar det. Sitt inte i Spanien eller Thailand och gnäll – kom hem och hjälp till! Vi är många som kämpar och Sverige behöver bra människor. Engagera dig i politiken och hjälp oss att vrida den svenska skutan i kurs igen. Det finns hur mycket jobb som helst att göra!

Önskar er en fin söndag!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021