NB Nyhetsbyrån

Vänsterns snurriga inkonsekvens

92BB8E90-3B29-4388-9214-FEDD2EE24DB0

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2023-03-11

När man som företagare tvingas betala höga skatter och knorrar över det, brukar vänstern argumentera: ”Men tänk så mycket du har dragit in för egen vinnings skull för att behöva betala den skatten…” Men så låter det inte när elstödet kommer.

När någon får höga bidrag för att betala elräkningen är vänstern inte lika konsekvent. Då skall man ställa grupp mot grupp istället. Och visst – trekvarts miljon är väldigt mycket pengar.

I elområde tre och fyra får vi tillbaka femtio öre per kilowattimma, om vi minns rätt. Så vi säger så här: Tänk vilken enormt brutal elräkning man måste ha fått om man får tillbaka 773.669 kronor i elstöd.

Elpriset har sossarna och deras dörrmattor bland de små vänsterpartierna förorsakat. Utan nedlagda kärnkraftsreaktorer hade vi sluppit alla transaktioner med elstöd till människor som nu helt enkelt riskerar personlig konkurs när räkningen kommer.

Men den struntar vänstern i som vanligt.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021