NB Nyhetsbyrån

Vänsterpartist vill tillåta kvinnomisshandel

CCE58AA8-696A-4A50-8018-062D3E6D3406

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-11-12

En nämndeman från Vänsterpartiet i Göteborgs tingsrätt har författat flera religionsideologiska texter som sedan har publicerats på moskéers och islamistiska föreningars hemsidor. Det skriver Doku.

Den vänsterpartistiske nämndemannen beskriver i sina texter hur en man skall tillåtas slå en ”upprorisk” fru. Han vill också att flickor skall täcka sig. Han försvarar också polygami – månggifte – i sina texter.

Därutöver anser han att kvinnans plats är i hemmet och att sharialagar är det mest rättvisa systemet för alla. Mannen har varit engagerad i Göteborgs moské och har bland annat varit cirkelledare för studieförbundet Ibn Rushd liksom  varit engagerad i Muslimska Brödraskapet.

Mannen har varit med om att döma i ett par fall som bland annat har rört misshandel av kvinnor i nära relationer. Vänsterpartiet i Göteborg skall nu utreda om mannen är lämplig att representera partiet.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021