NB Nyhetsbyrån

Var litet sugen på öl ikväll…

2F2D3D1B-674F-446E-91EC-F87FB7ECF75D

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2023-02-17

Just landat i vinkällaren och funderade på vad jag skulle korka upp inför middagen (det blir vilt). Tror att det blir en spansk Crianza, men jag återkommer till den. Först drog jag upp en öl. Och sedan en till. 

Jag började med en ”pale ale” och njöt av den inför middagen. Sedan testade jag en ”stout” (Guiness är ju en klassiker), men skall jag vara riktigt ärlig är det inte riktigt min grej. En öl skall se ut som en öl. Men det är såklart en smaksak.

Något man kan testa är en ”Half-Half”, det vill säga först ett halvt glas pale ale och sedan häller man försiktigt upp en stout för att toppa med, gärna över en sked. Lyckas man, blir det en vacker drink med gyllene bas och svart topp. En öl-cocktail.

Men om ni ursäktar, tycker jag att detta blir litet krystat. Och risken är stor att det bara blir en svart-brun mix i glaset. Så jag ställer min stout åt sidan (den tar jag separat) och fortsätter med min pale ale. En belgisk faktiskt. Riktigt bra!

Skål och trevlig helg!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021