NB Nyhetsbyrån

Varför får ”orten” beröm för att den sköter sig?

9A1B8989-45D4-4667-B04B-429EA648EE90

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-05-16

Politikern, advokaten och provokatören Rasmus Paludan höll på söndagen möte i Norrköping och Linköping. Det gick förhållandevis lugnt till – polisen har lärt sig läxan från korankravallerna i påskas. Och ”orten” fick beröm för att den skötte sig…

Polisen hade spärrat av platserna och höll på så sätt upprorsmakare och andra terrorister på avstånd. Uppskattningsvis ett par hundra människor lyssnade på Paludan, som bl a fick tillfälle att berätta om nazisternas samarbete med islamister under Andra världskriget.

Nej, det är inte roligt med folk som bränner böcker. Det är faktiskt förskräckligt. Men ibland måste man skaka om. Och oavsett vad man tycker om Paludans tilltag sätter han fingret på ett problem som växer i vårt land. Eftersom ängsliga politiker ”inte såg det komma” och hellre tycks offra yttrandefriheten än ta strid för den.

Bra jobbat av polisen, som höll bra koll på situationen denna gång! Men varför berömmer man folk i ”orten” för att de höll sig lugna? Det är väl självklart i Sverige att man respekterar yttrandefriheten?! Det måste vi kunna förutsätta att människor som bor i vårt samhälle gör. Annars får de flytta.

Återigen ett utslag av de låga förväntningarnas rasism. Och med tanke på hur det såg ut på många håll i påskas – och även på andra håll i Sverige de senaste dagarna – var väl de låga förväntningarna berättigade. Det visar att det är många som faktiskt inte skall finnas i vårt land.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021