NB Nyhetsbyrån

Vi behöver mer polisvåld!

027C5511-3F2D-4BDD-BAF6-09598571BB14

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-05-03

Påskhelgens korankravaller i Norrköping, Linköping, Örebro, Malmö, Jönköping, Stockholm blev en katastrof för det svenska samhället. Och politikerna verkar inte ta det på allvar! Det är svaga politiker med klent förstånd. Sveriges poliskår har varit försummad under lång tid.

Där är kritiken hård inte minst från polisförbundets sida. Och den högsta polisledningen har varit rent ut sagt kass länge. Genompolitiserad och ängslig. Besatt av att genomföra genusplaner, idiotiska värdegrundsprojekt och kommunikationsplaner snarare än att se till att polisen fungerar. Politiker på vänsterkanten pratar dessutom mycket om att tillföra resurser och pengar, men inget verkar hända.

Det är på något sätt så talande för Magdalena Anderssons svaga ledarskap att olyckan Morgan Johansson får fortsätta sitta i orubbat bo. År efter år… Stefan Löfven hade åtminstone vett att hålla Morgan Johanssons borta från vår poliskår. Men inte Magdalena Andersson. Hon låter Morgan klåfingrigt ratta den myndighet som ska upprätthålla lag och ordning i Sverige.

Johansson är sedan i höstas ytterst ansvarig minister för alla medborgares trygghet. Låter det som ett vinnande koncept? Mannen som lovat att krossa gängen, som blivit prickad av KU för att ljuga? Ja, det är retoriska frågor. Och visst kan man raljera lite över hans inkompetens. Men vi får aldrig glömma dem som drabbas. De som blir permanent skadade för livet av hans gärningar.

Morgan Johansson är den som är ytterst ansvarig när det gäller polisens bristande utrustning under korankravallerna. Vi har börjat få facit nu: Enligt polisens egen sammanställning har 183 poliser skadats under påskhelgens kravaller. Krosskador, utslagna tänder och så vidare. Uppåt 20 poliser är sjukskrivna.

Vi skall göra en förutsägelse: Vi kommer att få höra och se många fler vittnesmål från poliser som har fått nog efter korankravallerna. Lägg därtill att Sverige redan har en extremt pressad poliskår som knappt fyller luckorna efter pensionsavgångarna med nya rekryter. Många platser gapar tomma på polisutbildningen.

Samtidigt ägnar sig Morgan Johansson grötmyndigt åt att rabbla siffror om att vi aldrig har haft fler poliser (hur många av dem som har skrivbordstjänst är han väldigt tyst om) och att kriga i meningslösa trådar på Twitter.

Nej, det är nog inte speciellt lustigt att vara polis just nu. De allra flesta poliser – och definitivt alla dem jag har varit i kontakt med – är rekorderliga människor som bara vill göra sitt jobb för att skydda det svenska samhället. De mådde förstås fruktansvärt dåligt av att en usel högsta polisledning tvingade dem att retirera i Skäggetorp i Linköping under påsken. För hur skall polisen nu återfå förtroendet i Skäggetorp?!

De bilder som kablades ut visade en muslimsk mobb som jagade polisen på flykten med sina stenar. Stenar som uppenbarligen hade samlats ihop under lång tid och med planering. Och som skadade nästan 200 svenska poliser. Det här var rena mordförsöken.

Istället borde vi ha fått se hundratals handbojade muslimska förortsjihadister liggande på marken, färdiga att fraktas till häktet för vidarebefordran hem till Mellanöstern och Nordafrika. Kan de inte acceptera västerländsk demokrati med yttrandefrihet har de inte här att göra. Det är ett helt odramatiskt konstaterande. Att försvara förortsjihadisterna och försöka relativisera är en extremistisk ståndpunkt.

Men polisen hade inte utrustning för att möta de muslimska upploppsmakarna, de saknade också initialt tillräckligt med mankraft. Det blev katastrof och det är högsta polisledningens – och ytterst Morgan Johanssons – fel. Polisfacket går hårt åt ledningen och menar att man fick gå in i striden mot de muslimska upprorsmännen som ”kanonmat”.

Ja, polisen borde ha haft exempelvis gummikulor och vattenkanoner, för det gäller att hålla terroristerna på avstånd och slippa gå i närkamp med dem. Och måste man gå i närstrid, då krävs att polisledningen ser till att utrusta kåren med den materiel som behövs. Nu fick man inte ens ha sköldar, eftersom det ansågs kunna provocera.

Så långt har det alltså gått. Ledningen vågar inte utrusta sina poliser ordentligt för att det kan provocera. Slutsatsen kan inte vara någon annan än att polisen har förlorat våldsmonopolet i konfrontationen runt om i vissa invandrartäta förorter.

Men det är inte det enda problemet. De sköldar polisen har idag – detta berättar polismännen – är gamla och svåra att lasta i bilarna. De får inte plats. Tydligen har nya sköldar blivit nedprioriterade… Polisen har alltså inte bara för gammal utrustning – man kan heller inte få den med sig!

Fundera på detta en stund. Vad säger det om polisledningen och dess prioriteringar? Kanske för mycket dialogpoliser och värdegrundstugg och för litet väsentligheter och hårda fakta när man planerar kårens verksamhet…

Och polisförbundet kritiserar också Morgan Johanssons och hans förslag, som kom i dagarna, för att vara otillräckliga. Det görs för litet, det går för långsamt. Varför gör inte regeringen mer för att få fram fler poliser?

När vi summerar detta kommer vi alltså fram till följande: Polisledningen och den politiska ledningen är kass. Varför ser inte polisledningen till att kåren har ordentlig utrustning? Låt oss betänka att 183 skadade poliser, poliser som delvis kan tas ur tjänst på grund av skadorna, utgör nästan två procent av den poliskår som arbetar på fältet.

Samt: Skall det vara så svårt att ta in hjälp från försvaret? Polisen är för fåtalig och för dåligt utrustad för att hantera de växande problem vi har med framför allt muslimska upprorsmakare. Lär av Danmark! Där används försvaret för att förstärka polisen i vissa lägen.

Det har under flera år föreslagits från delar av oppositionen att man kan sätta in militären. Förslag som har mötts med hån och förebråelser från den socialdemokratiska regeringen som mässat på om ”fler poliser än någonsin”.

Återigen: Facit såg vi under korankravallerna. Ytterst faller ansvaret på Magdalena Andersson. Det är hon som har givit Morgan Johansson ansvaret för frågor om lag och ordning och polisen.

Första steget mot att vända utvecklingen är att byta ut polisledningen och regeringen med Magdalena Andersson och Morgan Johansson. Då kan våra poliser äntligen få jobba med att återupprätta ordningen. I hela landet.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021