NB Nyhetsbyrån

Vildsvinskorv med rött!

FE144DA6-AA53-4877-B679-0CE941A582EF

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-08-05

Förra veckan fick jag ett paket korv av Ungsvenskarnas talesperson Tobias Andersson och Emil Eneblad, ungdomarnas vice talesperson. Killarna hade skjutit grisen och stoppat korven. Men bra kryddning. Tänkte fortsätta att prova vin till den.

Även denna fredagkväll är räddad. Grillen har gått varm. De unga Sverigedemokraterna levererar! Och vad gör man inte för att stoppa sosseriet?!

Förra veckan drack jag en pinot gris från Alsace (Bestheim) till. Det var ingen tvekan där inte! Nummer 2899, för 99 kronor. Inget prestigevin, men riktigt bra! Kryddig korv kräver enklare doningar!

Denna fredag blev det rött. Briccotondo Barbera, ett Piemontevin gjort på nebbiolodruvor. Fruktigt och smakrikt, mycket fruktsyra, hallon, blåbär, körsbär. Nummer 2773 på Systembolaget. För 99 kronor är det ditt!

Jo, det röda italienska var bra till korven. Men jag tyckte allt att det vita litet söta Alsace-vinet passade bättre till… Men först mixade jag såklart min fredagsdrajja: Bombay Sapphire och vermouth. Torrt och fint! En en oliv ikväll för omväxlings skull och is därtill.

God helg, skål och smaklig spis!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021