Gå till innehåll

Efter Hamas-konferensen: Magdalena Andersson ger fortsatt stöd till Jamal El-Haj

Foto: Facebook/Riks

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson säger på en pressträff i Rinkeby att hon har fortsatt förtroende för sin partikollega Jamal El-Haj, som deltog på och försvarade en palestinsk konferens i Malmö med kopplingar till terrorklassade Hamas.

– Vi gav ju en avrådan från att delta på konferensen, och han valde ändå att göra det, och det är klart att det får konsekvenser, säger partiledaren, och åsyftar den time-out från sitt uppdrag i utrikesutskottet som Jamal El-Haj beordrades till.

Andersson menar att Jamal El-Haj inte behöver möta fler konsekvenser än så, och att ett uteslutningsärende mot honom inte är aktuellt, då han inte skadat partiet.

– Det är naturligtvis viktigt att om partiet kommer med rekommendationer är det viktigt att alla personer följer dem. Det fanns ju tveksamheter och en del frågetecken kring den här konferensen. Men däremot finns det inga frågetecken kring Jamals ställningstagande vad gäller Hamas, säger hon, och uppger att hon inte tror det kommer påverka bilden av Socialdemokraterna på något sätt.

"Hamas är en extrem rörelse, född ur extrema omständigheter och vars mål vi inte delar" skrev Jama El-Haj i ett inlägg på Facebook efter kritikvågen han fick.

Senaste från Nyhetsbyrån