Gå till innehåll

Expressen: Ge Nobels fredspris till George Soros

George Soros. Foto: World Economic Forum/Getty Images

Expressenskribenten Gunnar Wetterberg skriver i en ledarartikel att den så kallade filantropen George Soros bör belönas med Nobels fredspris för sina insatser för “demokrati”. Samtidigt hyllar han den globalistiske mångmiljardären för att ha urholkat europeiska valutor, bland annat den svenska kronan, genom spekulationer på 1990-talet.

“Det var inte Soros som gjorde valutorna sårbara. Han utnyttjade svagheterna – men därmed bidrog han också till de reformer som så småningom gjorde länderna starkare”, skriver den liberale ledarskribenten om George Soros nationsdestabiliserande verksamhet, som han byggde sin förmögenhet på.

Wetterberg menar att George Soros vänsterpolitiska stiftelse Open Society står för precis det som Alfred Nobel avsåg när han instiftade fredspriset 1901, och citerar från Alfred Nobels testamente: “den som har verkat mest eller best för folkens förbrödrande och afskaffande eller minskning af stående arméer samt bildande och spridande af fredskongresser”.

Främjar hbtq och massinvandring
Idag verkar Open Society-stiftelsen för att sprida så kallad hbtq-ideologi och främja massinvandring till Europa och Nordamerika, och har av dessa anledningar bland annat tvingats av regeringen i Ungern att stänga ner sitt kontor i Budapest. Konservativa i USA har också kritiserat Open Society för att ha finansiellt stöttat valkampanjer av delstatsåklagare som förespråkar avskaffande av polisen, och som satt i system att yrka för mildare straff för i synnerhet afroamerikanska kriminella. De Sorossponsrade åklagarna beskylls av konservativa för att ha bidragit till brottsvågor och laglöshet i amerikanska storstäder.

“Soros insatser har gjort honom till måltavla för många auktoritära regimers och extrema rörelsers propaganda”, skriver Wetterberg, och menar att George Soros förtjänar det prestigefyllda priset ännu mer eftersom han är utsatt för så kallad antisemitism på grund av sin judiska börd.

Den idag 91-årige George Soros utsåg nyligen sin 37-årige son Alex Soros till arvtagare av den massiva förmögenheten.

Senaste från Nyhetsbyrån