Gå till innehåll

Jomshof om avgångskravet: Socialdemokraterna är emot åsiktsfrihet

Foto: Regeringen/faksimil Twitter

Socialdemokraterna springer islamisternas ärenden, menar riksdagens justitieutskottsordförande Richard Jomshof (SD) i en debattartikel i Expressen. Han riktar kritik mot att partiet istället för att stå upp för svenska yttrandefriheten när koranbränningarna blivit en internationell skandal, istället riktar avgångskrav mot honom, för att han påstås förvärra relationerna med den muslimska världen genom islamkritiska inlägg på X (före detta Twitter).

Enligt Jomshof är Socialdemokraterna huvudansvariga för många av Sveriges problem idag, för att de under sina två regerande mandatperioder inte gjorde något mot brottsligheten och “islamiseringen av Sverige”.
“Men i stället för att ta ansvar för de problem man har skapat, försöker Socialdemokraterna förtvivlat skylla sina egna misslyckanden på andra”, skriver han.

Jomshof menar att Socialdemokraternas taktik att tysta honom och andra islamkritiker känns igen från hur partiet och dess institutioner hanterar avvikande åsikter internt, till exempel i fackföreningar.
“Genom att försöka vända arbetskamrater och vänner emot varandra, eller få dem uppsagda från sina jobb och utslängda från fackliga organisationer, är målet att tvinga oliktänkande till tystnad”, skriver Jomshof, och kritiserar att S-partisekreteraren Tobias Baudin vänt sig direkt till statsminister Ulf Kristersson för att få Jomshof avsatt som ordförande för justitieutskottet. Detta trots att det inte är regeringen som ska tillsätta utskottens ordförande, utan riksdagen.

“I stället för att angripa den som försvarar demokratin och yttrandefriheten mot de islamistiska krafterna, kanske vi ska ställa oss frågan varför Socialdemokraterna väljer att springa deras ärenden”, avslutar Jomshof.

Senaste från Nyhetsbyrån