Gå till innehåll
Genrebild. Platsen på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Getty Images/Alexander Farnsworth

Tre personer i Göteborgsförorten Angered hotas med vräkning från sin hyreslägenhet. Familjen, som består av en man, hans sambo, samt hans minderåriga son, tillhör den kriminella klanen Ali Khan, som utgör en stor del av den undre världen i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.

Det är totalt sju punkter som hyresvärden anger som skäl för vräkningen. Den minderåriga sonen ska bland annat ha deltagit i hot och stenkastning mot en fritidsgård i området, och utöver detta ska familjen även ha kastat ut sopor genom fönstret på lägenheten. Flera andra instanser av hot och allvarliga ordningsstörningar tas också upp.

Sambon i familjen har däremot uppgett att hon vägrar lämna lägenheten, eftersom hon inte är utpekad för störningar, och dessutom är hyreskontraktsinnehavaren. Bostadsbolaget å sin sida menar att den skrivna hyresgästen ansvarar för alla inneboende i lägenheten, och att även sambon därför kommer vräkas tillsammans med mannen och hans son.

Andra gången Ali Khan-familj vräks
I slutet av 2020 vräktes en annan familj kopplad till Ali Khan-klanen, den gången för att ha använt lägenheten som plats för narkotikahandel. När vräkningen vann laga kraft i hovrätten efter att ha överklagats beskrevs det som en seger för kommunen. Utfallet i domstolen kan nämligen göra det lättare för andra att bli vräkta på liknande grunder.
“Det viktiga är att brottslighet hör inte hemma i våra områden. Vi jobbar med trygghet för våra boende”, sa Bostadsbolagets vd Kicki Björklund då.

Senaste från Nyhetsbyrån