Gå till innehåll

Ministern hyr ut bostad till gängkriminell familj

Socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall (M) t.v., Eli Saliba t.h. Foto: Regeringen/Polisen

Socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall (M) låter en kriminell 24-åring med tillhörande invandrarfamilj bo i fastigheter som hon och hennes makes fastighetsbolag äger. Husen i fråga är grannfastigheter med ministerns egna bostad i Lilla Edet i Västergötland. Detta enligt ett avslöjande från Riks.

24-åringen, som heter Eli Saliba, avtjänar för närvarande ett fängelsestraff på sju år, som han dömdes till i maj 2023. I hans brottsregister finns domar om olovlig körning, rattfylla, samt flera sorters vålds-, vapen-, och narkotikabrott. Också pappan och flera av syskonen i familjen är dömda för brott, men inget av dem lika allvarliga som Elis.

Redan när familjen 2018 flyttade in i den ena av de två fastigheterna, som ägs av Walterssons Grönvalls makes fastighetsbolag, var de brottsbelastade. 2022 flyttade den grovt kriminelle Eli Saliba ensam i den andra fastigheten, som istället ägs av Camilla Waltersson Grönvall personligen.

Enligt en källa till Riks ska invandrarfamiljen, med ursprung dels i Irak och dels i Syrien, vara återkommande bråkstakar i Lilla Edet som är kända för att försörja sig på drogförsäljning. Trots detta har de fått bo kvar hos ministern. Källan berättar att familjen har hotat människor och har ett “våldskapital”, bland annat genom att de har stöd från kriminella gäng.

Camilla Waltersson Grönvall har ännu inte kommenterat sina hyresgäster för Riks.

Senaste från Nyhetsbyrån