Gå till innehåll

MP-aspirant: Återinför dödsstraffet

Foto: Getty Images/Miljöpartiet

En kandidat till posten som Miljöpartiets manliga språkrör säger att han kan tänka sig att dödsstraff skulle kunna lösa Sveriges grova invandrarkriminalitet.
– Det allmänna rättsmedvetandet kan kräva att vissa brott faktiskt straffas med dödsstraff, säger Mattias Walving-Lundberg till Sveriges Radio.

För närvarande finns det tolv män i loppet om att ersätta Per Bolund som Miljöpartiets manliga språkrör, som meddelade sin avgång från alla politiska uppdrag i somras.

Det var vid en intern utfrågning av aspiranterna på måndagen som Walving-Lundberg meddelade sin kontroversiella ståndpunkt i frågan om hur man ska tackla kriminaliteten. Walving-Lundberg gick med i partiet så sent som i juni, och nu har kritik väckts internt mot att han tillåts kandidera till en av partiets två ledarposter.

Språkröret för Grön Ungdom Rebecka Forsberg är en av de som säger att språkrörsvalprocessen behöver göras om.
– Vi lägger enormt mycket tid dels på kandidater som faktiskt inte har en rimlig chans, men också då uppenbarligen personer som väldigt nyligen har blivit medlemmar som inte ens delar våra grundläggande värderingar, säger hon till SR.

Miljöpartiets valberednings ordförande Louise Arndt försäkrar för SR att processen för språkrörsvalet kommer att utvärderas när den är slutförd.

Senaste från Nyhetsbyrån