Gå till innehåll

Nu döms föräldrarna i ättiksfallet

Foto: Getty Images

Under torsdagen dömdes föräldrarna i Eslöv som misstänktes ha förgiftat sin dotter med ättika till åtta års fängelse. Det var mellan den 23 december 2022 och den 24 december 2022 som föräldrarna tvingade sin då sexåriga dotter att dricka ättiksprit. Flickan kom till sjukhuset med allvarliga skador både på insidan och utsidan av kroppen. Dessutom hade hon en kroppstemperatur på 33 grader, skriver Dagens Nyheter.

Den 35-åriga mamman och den 43-årige pappan dömdes av Lunds tingsrätt till åtta års fängelse. Paret döms för grov misshandel efter att de medvetet låtit sin dotter inta en stor mängd ättika, vilket ledde till att hennes magsäck behövde opereras bort.

Dessutom döms föräldrarna för olaga frihetsberövande då de låste in sin dotter i familjens tvättstuga. Under större delen av tiden hölls dottern bunden i en bilbarnstol. Tingsrätten friar föräldrarna från att ha hållit dottern inlåst i ett av rummen i familjens tidigare bostad samt för grov misshandel i ett fall. Paret åtalas även för att ha orsakat dottern flera sår genom att låta henne gå i en blöja utan att byta.

Föräldrarna har, enligt Lunds tingsrätt, utsatt sin dotter för undernäring genom att inte ge henne tillräckligt med mat eller dryck. Paret döms även för två fall av misshandel då de inte har sökt vård när dottern drabbades av brännskada och en fraktur i vänster arm.

Föräldraparet måste även betala ut 955 000 kronor i skadestånd till dottern.

Till Svenska Dagbladet säger både mammans och pappans försvarsadvokat att de är inställda på att överklaga domen till hovrätten.

Senaste från Nyhetsbyrån