Gå till innehåll

PK-polis anklagad för att ha mutat kollegor vid fartkontroll

Foto: Getty Images/UR/faksimil Twitter

Polismannen Nadim Ghazale stoppades vid en fartkontroll för att ha kört 104 kilometer i timmen på en 70-väg, men kom undan utan konsekvenser efter att ha mutat polispatrullen med tårta. Detta enligt uppgifter till Samnytt. Ghazale själv uppger att rapporteringen om incidenten är “helt felaktig”.

Det var vid en fartkontroll väster om Borås som Nadim Ghazale stoppades av polisen för, enligt uppgifterna, att ha kört över 30 kilometer i timmen för fort. Den libanesiske polismannen, som tillhör samma polisstation, mutade sedan patrullen med tårta om de lät honom komma undan utan straff, med motiveringen att han hade “bråttom hem till sin familj”, skriver Samnytt.

Att servera tårta på polisstationen uppges vara kutym när man har gjort bort sig genom att till exempel komma för sent till jobbet. Medan polismännen avböjer tårterbjudandet så låter de ändå Nadim Ghazale komma undan, och registrerar aldrig hans överträdelse. I vanliga fall innebär en fortkörning av det slag som Nadim Ghazale ska ha gjort sig skyldig till att man kan förlora körkortet.

Enligt sajtens källor har den invandrade polismannen ett stort inflytande över polisen i Borås, och patrullen som stoppade honom var rädd för repressalier.

När chefen för lokalpolisområdet Borås genom ryktesspridning får reda på vad som har skett anmäler han det till Polisregion Väst för att det ska utredas, och konstaterar i sin anmälan att det kan röra sig om tjänstefel från polispatrullen som vägrade registrera Ghazales allvarliga fortkörning. Särskilda åklagarkammaren lägger dock ner utredningen redan nästa dag, eftersom “det är uppenbart att brottet inte går att utreda”.

Missnöjet på Borås polisstation uppges ha varit stort efter händelsen, där kändispolisen Nadim Ghazale inte alltid är så populär hos alla.

“Om Nadim varit en korrekt kollega så hade han sagt: ”Du är skyldig att rapportera mig. Nu får du göra det.” Det är inget att diskutera, han skulle ha tagit smällen att han kört för fort. Men som det är nu glider han på att han heter Nadim Ghazale. Nu utnyttjar han sin ställning fullt ut”, säger en källa till Samnytt.

I ett inlägg på Facebook på torsdagen, dagen efter Samnytts avslöjande, skriver Nadim Ghazale att rapporteringen om incidenten, som plockats upp av bland annat Sveriges Radio och lokaltidningen Borås Tidning, innehåller “rena felaktigheter”. Han menar att han blivit ombedd att stanna av en polisbil, men som sedan bara körde förbi honom när han stannat.

Han skriver att han kommer anmäla SR och BT till Medieombudsmannen, och att han väntar sig att de ska “rätta” de “felaktiga uppgifterna” i sin rapportering.

“Fuck er SD och andra rasistsvin”
Nadim Ghazale har gjort sig känd som motståndare till hårdare straff, och framträtt som en auktoritet i diverse vänsterkampanjer bland annat mot rätten att bränna koranen, och för ökad så kallad “mångfald” inom polisen. På högern har han kallats “aktivist i polisuniform”, då han regelbundet tar kraftiga politiska ställningstaganden medan han skyltar med att han är del av ordningsmakten.

Till exempel har han skrivit flera hatiska och vulgära inlägg på Twitter riktade mot Sverigedemokraterna och deras väljare. Han har även satt upp en tavla på polishuset i Borås som menar att partiet är nazistiskt.

Senaste från Nyhetsbyrån