Gå till innehåll

Psyksjuk iranier åtalas för mordförsök på nioårig flicka

Foto: Polisen

Milad Salari, 36, åtalas för att ha knivhuggit en nioårig flicka från Nederländerna i Göteborg i mars i år. Under iranierns oprovocerade överfall på flickan skadades även hennes mormor, som var med henne. Han ska ha gått på antipsykotiska läkemedel för att hantera en rad psykiska sjukdomar, däribland misstänkt schizofreni och adhd, uppger mannens psykiatriker till polisen.

– Dessa gubbar är väldigt obehagliga att ha ute. Förr i tiden hade vi mentalsjukhus och då var de där. Nu har vi dem på stan. Man trodde det skulle gå bra när de tog sina mediciner, men det är väldigt svårt att kolla det hela tiden om de inte vill ta dem, sa Milad Salaris psykiatriker i polisförhör.

Det var nästan omedelbart efter ett besök hos psykiatrikern som Milad Salari slumpmässigt överföll flickan och hennes mormor i Brunnsparken i Göteborg. Tack vare de många vittnena lyckades man mot förmodan rädda livet på flickan, som enligt uppgift skadades så svårt att hennes inälvor var synliga. Milad Salari greps av personer på platsen och misshandlades, innan polisen anlände till platsen.
– Jag bryr mig inte! ska Milad ha svarat när polisen i förhör försökte prata med honom om flickan han nästan dödade.

Milad Salari är sedan tidigare dömd för ett flertal brott, bland annat två rån. Enligt uppgifter som Riks tagit del av ska han under en av sina fängelsevistelser ha misshandlat en livstidsdömd mördare. En kort tid innan knivdådet ska han ha befunnit sig i sitt hemland Iran i sju månader, därifrån han tydligen nekats återresa till Sverige eftersom han inte hade fullgjort sin militärtjänstgöring.

Om Milad Salari bedöms ha lidit av en psykisk störning vid tillfället för attacken kan han endast dömas till rättspsykiatrisk vård, och inte fängelse.

Senaste från Nyhetsbyrån