Gå till innehåll

Regeringens brottsbekämpning frustrerar – 70 procent underkänner

Foto: Getty Images

70 procent tycker att regeringen gör ett “ganska dåligt” eller “mycket dåligt” jobb med bekämpningen av kriminaliteten i landet, enligt en opinionsundersökning utförd av Ekot/Indikator. När det gäller politiken i allmänhet så tycker endast 37 procent att Tidöpartierna gör ett bra jobb, medan endast 57 procent tycker det motsatta.

Enligt Ekots politiska kommentator Fredrik Furtenbach är mätningen “riktigt dåliga nyheter för regeringen”, eftersom just kriminaliteten var en av frågorna högerpartierna utmärkte sig i.

De övriga frågorna i Ekots undersökning rör ekonomin, terrorism, klimat och miljö, och Nato, och av dem är det i den sistnämnda som regeringen finner störst stöd bland väljarna. 45 procent anser att regeringen hanterar Nato “ganska bra” eller “mycket bra”, medan 46 procent tycker det motsatta.

När det gäller ekonomin är det 59 procent som anser att regeringen gör ett dåligt jobb, och samma siffra gäller för klimat- och miljöpolitiken. När det gäller att hålla Sverige säkert från terrorism är det 56 procent som underkänner.

Ekot ställde ingen fråga som rörde regeringens migrationspolitik.

Senaste från Nyhetsbyrån