Gå till innehåll

Utsläppt ur fängelset efter dödskörning – Rånade S-politiker

Foto: Polisen/Privat

Ali Arrach, 23, är en av Sveriges tyngst belastade kriminella, och blev i november förra året villkorligt frigiven ur fängelset, där han satt för att bland annat ha kört ihjäl en 45-årig familjefar år 2020. Nu åtalas han igen för ett antal bilrån, och ett av hans offer är S-politikern Ellinor Vikman Rindevall, något som Fria Tider var först med att uppmärksamma.

Stockholmspolitikern Ellinor Vikman Rindevall (S) var på väg hem från ett möte i februari i år, när hon rånades på sin bil av Ali Arrach.
“Jag har ändå blivit rånad i gränder i Afrika, det här är fan det sjukaste jag varit med om” konstaterade vänsterpolitikern i samtal med SOS Alarm efter händelsen.

Ali Arrachs tillvägagångssätt i sina brott är att råna folk på deras bilar, och ge sig ut på vansinnesfärder. 2019 hade polisen utfärdat en intern varning för den kriminelle invandraren efter att en lista på “snabba bilar” hade påträffats bland hans ägodelar i samband med att han släpptes ut ur fängelset. Strax efter frigivningen dödades en 45-årig familjefar när Ali i ett stulet fordon kolliderade med hans bil i 180 kilometer i timmen, rapporterade Expressen i samband med häktningen.

Intervjuad av Uppdrag granskning som rekordbrottsling
Ali Arrach har i egenskap av Sveriges kanske mest brottsbelastade person blivit intervjuad av Uppdrag granskning. I programmet uppgav han, under namnet Hassan, att han begått brott ända sedan han var i nioårsåldern, och att det började med bland annat snatteri och cykelstölder. Efter att upprepade gånger ha blivit placerad på SIS-hem och ungdomshem började Ali se upp till kriminella som förebilder. I dagsläget har han över 200 punkter i sitt brottsregister.

Ali Arrach kan trots sitt rekordantal i domar inte utvisas ur landet, eftersom han har svenskt medborgarskap.

Senaste från Nyhetsbyrån