Gå till innehåll

Elsparkcykel kan ha orsakat explosionen i Norrköping

Huset efter branden t.h. Foto: Getty Images/SVT

En överhettad så kallad elsparkcykel kan ha orsakat explosionen i Norrköping, där ett lägenhetshus drabbades av en mycket allvarlig eldsvåda. Enligt utredningen kan explosionen ha uppstått när det överhettade elfordonet, som laddades inne i en lägenhet, antände ett antal närliggande sprayflaskor. Detta säger chefsåklagaren Torsten Angervåg till Corren.

“Det är lagliga sprayflaskor, som hårspray och doftspray, som har exploderat i samband med den kraftiga värmehöjningen”, förklarar åklagaren.

Två av de tre som först anhölls i samband med explosionen har därför nu släppts, men den tredje personen, en 21-årig man, sitter nu istället anhållen för grovt narkotikabrott. Detta efter att narkotika av en händelse påträffats i lägenheten där explosionen ägde rum. 21-åringen, samt en 18-årig kvinna, ska ha befunnit sig i lägenheten när den inträffade.

Sex vuxna och ett barn fördes till sjukhus för lindriga skador efter branden, som totalförstörde flera lägenheter i byggnaden. Inledningsvis anades det att explosionen och branden var en avsiktlig sprängning, då Norrköping är hårt drabbat av gängkriminalitet och har sett flera sprängattentat i närtid.

Se också: Elbil startade storbrand

Se också: Fyra av fem solcellssystem i landet felinstallerade – utgör brandfara

Senaste från Nyhetsbyrån