Gå till innehåll
EU

EU lär ut hur man blir en drag queen på “queerläger” i Berlin

Foto: Getty Images

Europeiska solidaritetskåren, som tillhör EU-kommissionen, sponsrar ett sommarläger i Berlin på temat “sexuella minoriteter i ett heteronormativt samhälle”, där unga vuxna får ta del av så kallad “lgtbq+”-kultur.

Deltagare får hela sin vistelse på lägret, som varar i två veckor mellan 24 juli och 7 augusti, betald av EU. Detta inkluderar rese- och hotellkostnader. Bland aktiviteterna ingår workshops för att lära sig hur man klär ut sig till en drag queen eller en drag king, samt ett besök i ett gammalt koncentrationsläger, rapporterar den EU-kritiska sajten Brussels Signal. Enligt evenemangets webbplats måste deltagare “identifiera sig med” eller vara intresserad av “lgbtq+”.

Ledamöter i Europaparlamentet som tillhör det nationalistiska franska partiet Nationell samling har ifrågasatt satsningen. De menar att EU:s skattebetalares pengar istället borde gå till andra saker, och kritiserar att EU “institutionaliserar woke-ideologi”. En annan har ställt EU-kommissionen mot väggen och frågat om inte det utgör diskriminering att lägga offentliga medel på ett evenemang med fokus på en viss sexualitet.

Senaste från Nyhetsbyrån