Gå till innehåll

Högerstyret i Norrköping: Vräk kriminella familjer och skicka iväg dem

Kommunalråd Christopher Jarnvall (SD). Foto: Riks

Kriminella och deras familjer ska vräkas från kommunala bostadsbolag, det vill M-SD-KD-L-koalitionen som styr i Norrköping, berättar kommunalrådet Christopher Jarnvall (SD) för Riks. Åtgärden mot brottsligheten kommer efter en våg av våldsbrott som skakat Norrköping de senaste månaderna, med en rad sprängningar och skjutningar riktade bland annat mot bostadshus.

Enligt Jarnvall är brottsvågen ett resultat av Norrköpings långa socialdemokratiska styre.
– Socialdemokraterna har ju suttit i stort sett orubbat bo i hundra år. Det här har ju satt sina spår naturligtvis, inte minst när det gäller bristande integration och brottslighet. Från vänstern pratar man ju om förebyggande åtgärder, men vi säger såhär, nu har man haft så lång tid på sig att förebygga det här, säger Jarnvall, som anser att det krävs starka åtgärder för att bekämpa kriminaliteten. Han uppger att styret tittar på möjligheter att vräka och skicka iväg brottslingar och deras familjer från kommunen.

Samtidigt finns det lagmässiga hinder för styret att sätta igång med detta.
– Vi sitter och väntar på att man faktiskt ska uppfylla Tidöavtalet. Vi vill inte ha en massa utredningar, vi tycker att det utreds för mycket. Alla vet ju var problemen ligger. Men vi måste avvakta det som regering och riksdag säger, säger Jarnvall.

– Vi vill vara ute och trycka på så att regering och riksdag verkligen ser till att vi får instrumenten att göra det här, säger han, och förklarar att Norrköping även behöver fler poliser, och fler möjligheter att ordna med väktare och övervakning i offentliga miljöer.

Christopher Jarnvall har tidigare varit redaktör på Nyhetsbyrån.

Se också: Kriminell invandrarfamilj vräks

Senaste från Nyhetsbyrån