Gå till innehåll

Ledare: (S)ystematiskt ljugande en röd tråd

Foto: Getty Images/gbrundin

Man brukar prata om vita och svarta lögner. På senare tid har vi även fått lära oss vad en röd lögn är. Det är när socialdemokrater och andra vänstersympatisörer ljuger obehindrat — utan att bli ifrågasatta.

Under den senaste tiden har de röda lögnerna duggat tätt. Vi har fått veta att den svenska skolan är katastrof och att det är friskolornas fel. Ensamkommande, unga män som fick asyl fast de saknade asylskäl, är duktigare än svenskar. Regeringens skärpta regler av arbetskraftsinvandringen stjälper välfärden. Det är jättebra att EU röstade nej till tvångsrenoveringar ropar S, och en S-riksdagsledamot kan krama en Hamasledare samtidigt som han påstås motarbeta terroristorganisationen Hamas. Det går så bra, så bra.

Suck…

Röd lögn 1:
S röstade FÖR att EU skulle införa en lag om tvångsrenovering. De ville att varje husägare skulle i snitt lägga en halv miljon kronor för att energiklassificera sina hus. Det var efter voteringen, efter att förslaget hade röstats ner, som Socialdemokraterna ljög om hur de hade röstat. ”Vi gjorde det! Tvångsrenoveringar stoppas.” skrev Helene Fritzon (S) fast hon och hennes partikamrater dessförinnan hade tryckt på ja-knappen.

Röd lögn 2: Den om sjukvården och arbetskraftsinvandringen, där vi fått höra att tusentals kommer att utvisas när försörjningskravet höjs. LO-ekonomen Torbjörn Hållö har studerat siffrorna (GP 9/12-23) och kommit fram till att de är påhittade. Under 2022 arbetskraftsinvandrade endast 87 undersköterskor till Sverige vars hela yrkeskår består av 180 000. Att dessa 87 skulle ha en lön under nya lägsta på 27 630 kr/mån är osannolikt eftersom det råder sjuksköterskebrist i Sverige. Visst kan en och annan slunkit igenom med en alltför låg lön, men att det skulle handla om tusentals som media (DN, SVT m fl) och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) hävdar är en inget annat än en röd lögn.

Röd lögn 3: Den senaste Pisa-undersökningen visar att de svenska skolresultaten har sjunkit drastiskt. I förhållande till vad är svårt att säga eftersom S-regeringen manipulerade hej vilt förra gången. Den dåvarande S-ministern Anna Ekström uttryckte det som ”glädjens dag” när PISA-resultaten 2018 presenterades. Kort därefter framkom det att Skolverket hade ”trollat bort” invandrarelever. Denna gång, 2022, är det ånyo dessa elever som drar ner resultatet. Men sossarna som helt fräckt suddade bort denna grupp skyller nu på friskolorna.

Skulle man göra á la Socialdemokraterna, trolla bort 20 års invandringspolitik och ta bort elever med utländsk bakgrund, visar det sig att skolresultaten i den senaste PISA-undersökningen är strålande. Utan elever med utländsk bakgrund har Sverige tredje bästa skolan i hela Europa. Bara Schweiz och Estland är bättre. Det nämner ingen socialdemokrat — att det är till följd av deras migrationspolitik som den svenska skolan rasar i PISA. Att en hel lärarkår och landets skolpersonal känner sig kritiserade och utpekade, struntar S i. Viktigast är att missakta den liberala borgerliga politiken.

Röd lögn 4: Om de så kallade ensamkommande. Hur gamla de egentligen var, de 35 000 som kom 2015, vet vi inte. Den som lever får se när klagomålen kommer den dagen dessa vill gå i pension. Att vara registrerad som yngre, i arbetsför ålder, när man egentligen närmar sig 80-strecket är sannolikt inte så kul. Men hur går det för dem idag? SCB kom nyligen med en rapport att det går bra. 8 av 10 är i ”sysselsättning”. De flesta vet att begreppet sysselsättning i det här sammanhanget betyder minst en timmes arbete/vecka. Men Aftonbladet spinner loss och läser rapporten som Bagdad Bob läser upp nyheterna. Det går till och med bättre för de ensamkommande från Afghanistan än för jämnåriga födda i Sverige, hävdar Aftonbladet. Om det vore så fantastiskt har ju Sverige snubblat över en guldgruva, och med tanke på Sveriges negativa BNP-tillväxt är det ju konstigt att inte varje regering sen dess har gjort copy-paste på 2015.

Aftonbladet lyfter att 70% av de ensamkommande gick i gymnasiet. Att det egentligen var 70% som någon gång, kortare eller längre tid, var inskrivna på en gymnasial utbildning (oftast yrkesinriktat program) är tidningen inte så noga med. Inte heller att det endast var 31% av dessa 70% som tog studenten… Sen skriver Aftonbladet att de ensamkommande från 2015 tjänar bra med pengar. Mycket mer än genomsnittet av de jämnåriga födda i Sverige. Att andelen studerande är betydligt högre i den ”svenska gruppen” vilket förklarar löneskillnaden ignoreras av Aftonbladet. Och, kanske det viktigaste frågan, var ifrån kommer lönen, från riktiga jobb eller av staten subventionerade lönejobb lämnar givetvis Aftonbladet därhän — trots att tidningen mycket väl är medveten om alla miljardsatsningar som S-regeringarna gjorde för att få invandrare i jobb.

Röd lögn 5: Den om S-riksdagsledamoten Jamal El Haj som Magdalena Andersson försvarade med orden: Han har ”ägnat sitt liv politiska liv åt att bekämpa Hamas”. I El Hajs 101 motioner nämner han Hamas tre gånger, med tre meningar med en beskrivning i allmänna ordalag. Även detta blev en röd lögn, en uppenbar osanning från Magdalena Andersson och som av media aldrig blev granskad.

När sanningen inte överensstämmer med Socialdemokraternas partibok gör S om verkligheten. Det borde inte var möjligt. Men så länge som medierna sympatiserar med vänsterns politik är det omöjliga möjligt. Lögnerna upprepas, gång på gång, och till slut blir lögnerna sanningen. Det är en bedrövlig utveckling.

Att socialdemokrater ljuger får vi nog dessvärre vänja oss vid. Men att svensk media låter dessa lögner passera kan och ska vi aldrig acceptera.

Tina von Schinkel

Senaste från Nyhetsbyrån