Gå till innehåll

Man fritogs från Migrationsverkets förvar

Migrationsverkets förvar i Flen. Foto: Google Maps

En man som var intagen på Migrationsverkets förvar i Flen blev i söndags kväll fritagen av maskerade personer, i samband med att han tagits av förvarets personal till ett sjukhus i Katrineholm. Mannen och de maskerade personerna gav sig sedan av i en bil, rapporterar SVT.

Runt 22:30 på kvällen larmades polisen till Kullbergska sjukhuset, och en tid därefter greps en misstänkt person vid en fordonskontroll nära Jönåker i Nyköpings kommun, som tros ha kopplingar till brottet. Polisen hittade senare även ett övergivet fordon i närheten av Stavsjö som man också misstänker är relaterat till fritagningen.

Brottet utreds som främjande av flykt, och är en av flera lyckade fritagningar och flykter från svenska institutioner som förvar, fängelser, och SIS-hem på senare tid.

Intagna på Migrationsverkets förvar kan vara antingen personer som behöver få sin identitet utredd innan de får uppehållstillstånd, eller så kan det vara personer som dömts till utvisning, men som myndigheterna bedömer har en stor flykt- eller brottsrisk.

Se också: Mordmisstänkt somalier hade rymt från SIS-hem

Senaste från Nyhetsbyrån