Gå till innehåll

Miljöpartist med lärarbakgrund sökte sexuell kontakt med minderårig

Foto: Getty Images/Dumpen.se

En man i Helsingborg som skulle träffa vad han trodde var en fjortonårig pojke blev fångad av sajten Dumpen, som har som sin verksamhet att locka till sig personer med sexuella böjningar mot barn. Mannen, som är en pensionerad lärare, stod som kandidat till Miljöpartiet i det skånska regionvalet, skriver sajten.

Det var mannen själv som initierade kontakten med “fjortonåringen”—i själva verket medarbetare på Dumpen—på homodejtingappen Grindr en tid tillbaka. De ska ha chattat i perioder, men kontakten avtog eventuellt.  När Dumpen på nytt började skriva till mannen på appen, så var han intresserad av att träffa “pojken”.

På sajtens skärmdumpar av chatten framgår det tydligt att mannen var medveten om den påstådda låga åldern hos den han skulle träffa. Mannen diskuterade ogenerat sexuella handlingar som avsugningar med “pojken”, och sa att han var “väldigt nyfiken” på honom. “Skulle vara kul med en ung vän att träffa då och då, det lockar”, skrev han efter att de diskuterat åldersskillnaden mellan de två.

I Dumpens film där de konfronterar mannen medger han försiktigt att han borde söka hjälp. Han förnekar också att han någonsin betett sig på ett liknande sätt med sina elever i sin gamla yrkesroll som lärare.

Se också: Justitiekanslern: “Utmanar yttrandefriheten” att avslöja pedofiler och dokumentera brottslingar

Senaste från Nyhetsbyrån