Gå till innehåll

Poliskvinna var ihop med gängkriminell – Saboterade utredning

Genrebild. Poliskvinnan på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Getty Images/Rolf_52

Nu döms en poliskvinna som ska ha haft en “intim relation” med en gängkriminell i Göteborg. Den 44-åriga kvinnan fälls för 15 fall av dataintrång som hon begick när hon arbetade som utredare på Göteborgspolisen. Hon togs på bar gärning när en spanare såg henne och en man med kopplingar till Hell’s Angels vara intima på ett spahotell.

Den före detta polisen hade utfört drygt 52 otillåtna sökningar i polisens egna IT-system. Sökningarna gällde mannen hon hade en relation med och hans släktingar. Hon misstänktes också för att ha läckt information till kriminella, vilket ska ha lett till sabotering av polisens utredning. Domen belyser att sökningarna har skett på hennes fritid; hon har bland annat sökt på ärenden där mannen hon har varit intim med varit misstänkt.

Kvinnan nekar till brott och hävdar att sökningarna var nödvändiga för att utföra hennes arbetsuppgifter. Upprepade gånger påstår kvinnan att hon inte minns att någon sökning har utförts, och hon kan inte heller ange vad hon har sökt efter vid många tillfällen.

Kvinnan döms nu till 60 dagsböter om 490 kronor, vilket motsvarar totalt 29 400 kronor.

Under utredningen valde kvinnan att säga upp sig och arbetar nu som chef för olika enheter på Södra Älvsborgs sjukhus, rapporterar Samnytt.

Se också: Larmet: Kvinnor blir jurister för att hjälpa gängen

Senaste från Nyhetsbyrån