Gå till innehåll

Ledare: Vänstern tror på olika barn leka bäst

Foto: Getty Images

De som befinner sig på den vänstra delen av den politiska skalan vill helst tro att alla människor på jorden är lika och att alla är goda, vänliga och omtänksamma. Men, sen, när ett islamistiskt terrorattentat sker reagerar vänstern med förvåning och kan inte ge någon relevant förklaring. Istället manar Magdalena Andersson och övriga inom vänstern till lugn och sans. Frågor som; hur kunde det ske, varför kan någon vara så ond och vad är egentligen orsaken, ställs inte. Än mindre besvaras frågorna.

Om vänstern skulle ägna en stund till eftertanke och reflektion, lägga till en portion sunt förnuft och dra ifrån inövade floskler om att olikhet är lika med rasism, så skulle nog även de komma fram till att människor på jorden är i mångt och mycket olika.

Beroende på var man kommer ifrån, kulturellt och geografiskt, råder olika värderingar, olika syn på vad som är rätt och fel, olika uppfattningar hur ett samhälle ska styras och vad som är vägledande. Hos vissa är det andliga, andra det världsliga. Vissa väljer att upprätta lagar på folklig demokratisk grund, andra efter guds ord. Begrepp som heder definieras och tolkas olika. Vad vi i väst uppfattar som hederligt är inte alls särskilt hederligt i en annan del av världen. Att begå ett terrordåd är det värsta en människa kan göra enligt vårt synsätt. Hos andra är det en tro på en fribiljett till himlen. Att tycka olika ser vi i väst som en del av vår demokrati, som något naturligt, som ger liv i debatten. Hos andra tystas oliktänkande med spott och spe och i värsta fall med döden.

Sverige har idag över 2,1 miljoner utlandsfödda. Det är mer än var femte person av befolkningen. Enligt SCB har sammanlagt mer än 1,1 miljoner kommit från Asien eller Afrika. På 20 år gick Sverige från en miljon utlandsfödda till två miljoner. Det är ett skeende som brukar beskrivas som massinvandring – ett uttryck som inte nödvändigtvis hade behövt ha en negativ klang.

Problemet med den svenska massinvandringen är sammansättningen. Alltför många älskar inte det svenska. De vill inte acceptera demokratins grundprinciper, att Sveriges lagar trumfar uråldriga religiösa budskap, att alla ska bidra och att här råder det jämställdhet mellan män och kvinnor. Konsekvenserna av det ser vi idag; ett Sverige 2023 med ett gigantiskt utanförskap, parallellsamhällen, antisemitism, ökad grov kriminalitet, nya brottstyper, upplopp och terrorattentat.

De som har bestämt och styrt i Sverige och som trodde på massinvandringens positiva effekter (Allians- och Löfven/Andersson-regeringarna) har antingen haft en djup okunskap om människors olikheter, eller så har de haft en övertro på att människor långt bort från Sveriges gränser kommer med någon slags magi att omvandlas till att bli som vi svenskar. Det är så klart en utopisk tanke, en naiv sådan, för att inte säga korkad. Det är samma sak som att hävda att skälet till att så många valt Sverige är för att de alla vill assimilera sig, bli som oss svenskar. Men den ståndpunkten tror inte vänstern på. Assimilation är ett fult begrepp. Det ordet är förbjudet inom vänsterfalangen. De tror istället på principen att alla är välkomna och med riktigt mycket saft och bulle (läs: svenska skattepengar) blir alla barn så småningom svenskar och snälla.

Det är hög tid att även den blåögda vänstern förstår att vi människor på jorden är olika, vi tänker olika, vi vill olika, vi är olika. Först då kommer Sverige ha en möjlighet att stå upp för vårt eget, det som Sverige står för i form av ett välfungerande, civiliserat välfärdsland, där demokrati och jämställdhet aldrig blir ifrågasatt. Det är då vi på riktigt kan sätta stopp och stävja det islamistiska hotet som nu hänger som ett mörkt lock över vårt land och oss svenskar. Det är då vi kan återta tryggheten.

Tina von Schinkel

Senaste från Nyhetsbyrån