Gå till innehåll

Ännu en rymning från Migrationsverket – Man flydde från sjukhusbesök

Foto: Getty Images

En migrant som satt på ett av Migrationsverkets förvar i Göteborg skickades till Mölndals sjukhus efter att ha uppvisat svåra hälsoproblem. Tidigt på torsdagsmorgonen hoppade mannen dock ut genom ett fönster på sjukhuset och försvann, skriver Göteborgs-Posten. Mannen satt i Migrationsverkets förvar efter beslut från Polisen.

Mannen ska på natten till torsdagen ha förts till sjukhuset med ambulans efter att ha tydligen kollapsat och krävt hjärt- och lungräddning på förvarsboendet. Efter några timmar på sjukhuset slet han plötsligt av sitt dropp som han fått, och hoppade ut genom ett fönster. Personal från Migrationsverket som följt med för att övervaka migranten tappade bort honom under flykten, eftersom det var så mörkt ute.

Det pågår ingen aktiv sökinsats, men rymlingen är fortsatt efterlyst, meddelar Polisen.

Migrationsverket kan inte uttala sig om huruvida mannen är farlig eller inte, men Polisen uppger att han är “kriminellt belastad”, skriver SVT.

Incidenten är en av ett ökande antal rymningar av intagna från förvar och fängelser av olika slag. Många av dessa har också skett i samband med läkarbesök.

Se också: Mordmisstänkt somalier hade rymt från SIS-hem

Se också: Man fritogs från Migrationsverkets förvar

Senaste från Nyhetsbyrån