Gå till innehåll

Kuwait trycker 100 000 koraner på svenska – ska fylla svenska skolor och bibliotek

Foto: Getty Images

Det muslimska landet Kuwaits regering meddelar att de kommer trycka 100 000 svenska exemplar av koranen, för att skicka till skolor och bibliotek runt om i Sverige. Detta för att sprida “tolerans för den islamiska religionen” och “islamiska värderingar och principer”, rapporterar Remix News.

Kuwait stoppar samtidigt all import av svenska produkter. Tilltaget är en reaktion på de islamkritiska manifestationer som hållits i Sverige, som den muslimska världen rasade över. Flera länder protesterade genom att kalla hem sina ambassadörer, och i Irak stormade en upprörd folkmassa den svenska ambassaden i Bagdad. I dagarna kom även talibanregimen i Afghanistan ut och meddelade att de stoppar all svensk verksamhet i landet, dit Sverige årligen skickar en miljard kronor i bidrag.

Den svenska översättningen av koranen som tänker användas är en som utfördes av den framlidne svenske islamkonvertiten Knut Bernström, en före detta diplomat. Det är okänt vilka skolor och bibliotek som ska komma att ta emot de 100 000 koranerna.

Senaste från Nyhetsbyrån