Gå till innehåll

Tonårssonen byggde termosbomber – Nu vräks hela familjen

Foto: Getty Images/Photosbypatrik

En familj till en 19-åring i Malmö som byggt termosbomber åt gängkriminella har nu tvingats lämna sin lägenhet av kommunala bostadsbolaget MKB, skriver Hem&Hyra.

Polisen identifierade 19-åringen bland annat genom att avlyssna hans telefon, innan de slog till och hittade komponenter till sprängladdningar, skriver tidningen.

19-åringen dömdes i december för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, och förra veckan nådde konsekvenserna hans familj i mångkulturella Rosengård i Malmö.

Bland annat menar MKB att bombmaterialet hade kunnat explodera i lägenheten och skadat människor och egendom. Därför har föräldrarna brustit i sin tillsyn av sonen, och kan lagligen vräkas.

Att det ska bli enklare att vräka hela familjer på grund av kriminalitet i hushållet är en åtgärd av Tidöpartierna vars utredning presenterades förra veckan.

Tidigare har Nyhetsbyrån rapporterat om att det kommunala hyresbolaget i Göteborg gått på offensiven mot gängbrottsligheten och vräkt flera kriminella invandrarfamiljer.

Se också: Högerstyret i Norrköping: Vräk kriminella familjer och skicka iväg dem

Senaste från Nyhetsbyrån