Gå till innehåll

Tysk underrättelsechef: “Blandad” befolkning lättare att kontrollera

Hans-Georg Maaßen t.h. Foto: Getty Images/thehague/Faksimil VPÖ TV

– Politikerna vill ha en annan befolkning. Ju mer heterogen den är, desto mindre kan den artikulera sig och uttrycka sig demokratiskt, säger den före detta tyske underrättelsechefen Hans-Georg Maaßen i en intervju med Österrikiska Frihetspartiets kanal FPÖ TV. Enligt honom är massinvandringen till västvärlden en politisk plan för att rigga bland annat valresultat.

– Ju fler invandrare politiken accepterar och ger medborgarskap till, desto mer väljer staten själv vilka invånare den ska ha, vilket påverkar valresultaten. Migranterna röstar annorlunda än de infödda, påstår Maaßen i intervjun med det populistiska österrikiska partiets kanal.

Hans-Georg Maaßen var mellan 2012 och 2018 chefen för Förbundskontoret för författningsskydd, ett av Tysklands främsta underrättelseorgan, som bland annat bevakar politiska extremister genom spionage. 

Han menar att den europeiska invandringsvänliga vänstern drivs av en ideologi som är inneboende fientlig mot Europas ursprungsbefolkning, och att politiker i EU har all makt i världen att stoppa massinvandringen av människor från tredje världen till Europa, men väljer att inte göra det.

– Varför vänds de inte bara tillbaka vid gränsen? Varför låter vi dem komma till oss och tvinga oss försörja dem? frågar sig den före detta toppspionen.

– Det är fullt möjligt att övertala tredje länder att ta tillbaka sina medborgare efter de utvisats. Om de inte gör det, kan man frysa deras tillgångar, hindra deras medborgare från att resa in i Europa, bland annat. Man måste övertala dessa stater att följa internationell lag, fortsätter han.

Se också: Sverige utvisar allt fler till Irak: “Nått samsyn”

Tror Europa kommer tas över av muslimer
Han säger vidare att européer kommer underkastas islam, dels eftersom han menar att europeiska folk inte kan möta och inte är berett på sättet som muslimska folkslag löser konflikter på.

– (Araber) löser konflikter genom våld, medan européer tror att allt bara kan lösas genom domstolar, säger han, men han menar att det också handlar om att européer saknar ett mål och en vision för sig själva.

– Vi vet inte vart vi vill. Hur ska Österrike eller Tyskland se ut 2030? Vi lever bara för ögonblicket, och därför förlorar vi mot andra som har en religion eller en ideologi, som vet vart de är på väg, förklarar han.

Hans-Georg Maaßen ställde 2021 upp som kandidat till förbundsdagen för Kristdemokratiska unionen (CDU), i ett försök att vinna röster från det invandringskritiska uppstickarpartiet AfD. Han var dock kontroversiell och motarbetad inifrån CDU, som ansåg att han var högerextrem. Av samma anledning har han inte jobbat inom tyska staten sedan han slutade som chef för författningsskyddet 2018.

Senaste från Nyhetsbyrån