Gå till innehåll

Ännu en Sis-rymning – Gängbrottsling flydde på vägen till skolan

Foto: Google Maps

Tre intagna på Sis-hemmet Fagared i Lindorme utanför Göteborg har lyckats rymma, rapporterar Göteborgs-Posten. Rymningen skedde när personerna avvek medan de var på väg till skolan, genom att springa ifrån personalen och hoppa in i en personbil som väntade på dem.

Det var vid 13-tiden på torsdagen som de tre brottslingarna vann sin frihet från statens våldsmonopol, när de utan att behöva ta till något våld sprang ifrån den personal som var på gång att ta dem till skolan. Enligt polisen ska det ha suttit flera personer i flyktbilen, som nu alla är misstänkta för främjande av flykt.

En av de tre ungdomarna ska ha varit inblandad i gängbrottslighet i Mellansverige, men polisen vill inte vara mer specifik än så, och är förtegen om vad personerna är dömda för. Däremot uppges flykten inte innebära någon fara för allmänheten, och polisen är optimistisk om att kunna fånga in rymlingarna.

“Jag är helt övertygad om att vi kommer att hitta dem. Det är svårt att undanhålla sig över en längre tid och särskilt när man är så pass ung”, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler till GP.

Rymningen från Sis-hemmet är en av många avvikelser från svenska anstalter, fängelser, och förvar på senare tid. Det är inte heller första gången en rymning äger rum medan den intagna personen är på ett ärende utanför institutionen.

Se också: Mordmisstänkt somalier hade rymt från SIS-hem

Se också: Man fritogs från Migrationsverkets förvar

Se också: Stor fängelserymning i Norrköping

Se också: Ännu en rymning från Migrationsverket – Man flydde från sjukhusbesök

Senaste från Nyhetsbyrån