Gå till innehåll
EU

Charlie Weimers varnar EU om hädelseförbud: “Jättekliv mot sharia”

Charlie Weimers (SD) t.v. Muslimsk demonstration mot koranskändningar t.h. Foto: Europaparlamentet/Riks

– Islamister och islamiska stater attackerar yttrandefriheten i Europa, sa ledamoten Charlie Weimers (SD) i ett tal i Europaparlamentet på tisdagen. Han menar att Danmarks införande av hädelselagar för att stoppa kontroversiella koranbränningar betydde att landet kapitulerade för påtryckningar från den muslimska världen, och varnar EU för att följa samma väg.

Enligt Weimers kommer den muslimska världen nämligen att fortsätta pressa europeiska länder som har yttrandefrihet. Han påpekar att Arabförbundets parlamentstalesman riktade direkta uppmaningar till EU att anta liknande lagar, och att Pakistans officiella uttalande om den nya danska lagen var att den var “ett steg i rätt riktning”.
– Ett steg, mina damer och herrar, betonar Weimers.

Han hänvisar sedan till den uppmärksammade undersökningen som utfördes av svenska Doku i somras, där det framgick att 97 procent av moskéer i Sverige vill att kränkningar av islam ska bli olagliga. Moskéerna själva gav sina synpunkter på vad exakt de menade, och flera av dem menade att “hat och förakt” mot muslimer, samt allt hån av muslimer och islam är att betrakta som kränkningar som bör bestraffas.

– Ett jättekliv mot sharia, menar Weimers att det skulle bli om moskéernas önskan infriades.

– Om man vet vad islamisternas slutmål är kan det rätta svaret bara vara: inte ett steg tillbaka. Inga eftergifter. Ingen underkastelse. Ingen kapitulation. Aldrig, dundrade SD-ledamoten till Europaparlamentets talman.

Se också: Varningen: Muslimer kommer ställa fler krav om koranbränningar förbjuds

Senaste från Nyhetsbyrån