Gå till innehåll

Nima Gholam Ali Pour (SD): “Det finns för många muslimer i Sverige” – Sågar debatten om yttrandefrihet

Nima Gholam Ali Pour (SD). Foto: Riksdagen

“Om muslimer tvingar oss att ändra svensk lagstiftning och begränsa yttrandefriheten så finns det för många muslimer i Sverige”, är riksdagsledamoten Nima Gholam Ali Pours (SD) budskap i ett videoinlägg på Facebook. I videon säger han att det är obegripligt att en så stor del av svenska etablissemanget viker sig för krav från muslimer att förbjuda skändningar av koranen, då han menar att den muslimska världens klagomål mot att Sverige tillåtit koranbränningar inte är legitima.

Enligt SD-politikern, som har bakgrund i Iran, är inskränkningar av yttrandefriheten endast att betrakta som anpassningar efter islamisk lag, och ingenting annat. Han menar i videon att det saknas principiellt stöd att begränsa rätten att skända koranen, och att det endast är ett resultat av den stora muslimska minoritetsgruppen i Sverige som frågan ens diskuteras.
– Sverige har tagit emot alltför många muslimer, och nu förändras det här landet i grunden, och svenska värderingar börjar ersättas av islamiska värderingar, avslutar Ali Pour sin video.

Kritiserar debatten i Sverige
– Det är många som har börjat prata om vad som är lämpliga eller olämpliga åsikter, men det är inte så yttrandefrihet fungerar, säger Ali Pour i en utvecklande intervju med Riks.

– Det sägs inte nog idag, även de obekväma åsikterna ska kunna komma fram, och de ska omfattas av yttrandefriheten, fortsätter han, och menar att denna infallsvinkel saknas på många håll i debatten i Sverige.

Ali Pour menar även att det inte betonas tillräckligt ofta att de muslimska länderna som ställer krav på Sverige, genom det internationella islamiska samlingsorganet OIC/IKO och genom FN, allihopa är diktaturer som saknar rättigheterna svenska medborgare har.

– Det största hotet mot de här diktaturerna är just friheter som yttrandefriheten eller religionsfriheten, säger han, och förklarar att deras kritik mot rätten att bränna koranen i Sverige inte ska tas på allvar.

Nima Gholam Ali Pour är en av en handfull andra sverigedemokratiska riksdagsledamöter, som Rashid Farivar, som offentligt kommit ut med kritik mot regeringens planerade försök att tackla koranbränningar med förändringar av ordningslagen. Än så länge finns inget officiellt besked om hur partiet ställer sig till regeringens drag.

Se också: Danmark vill stoppa protester som kan kränka andra kulturer – Även Sverige vill inskränka

Se också: Regeringen vill “motarbeta islamofobi” – Nekar till att “inskränka yttrandefriheten”

Se också: Varningen: Muslimer kommer ställa fler krav om koranbränningar förbjuds

Senaste från Nyhetsbyrån